сряда, 16 юни 2010 г.

Пътешествие


Колкото повече упражняваме нещо, толкова по-лесно става. Нашата задача е да стигнем от мястото, на което се намираме, до мястото, където искаме да бъдем и да получим като резултат това, което желаем.
Всичко е постижимо, само трябва да следваме нашите емоции - да определим къде усещаме комфорт и да внимаваме, ако почувстваме дисонанс. Всичко, което желаем, оперира на вибрационно ниво и се излъчва към нас, и ако нашата честота на приемане съвпада с тази на желанието ни, то ще се прояви и във времево-пространствената ни реалност. Благополучието е заложено във Вселената. Винаги трябва да помним първодействието, първоизточника, защото така сме устроени - да търсим убежище в познатото и да се обръщаме към природата на нещата, за да осмислим бъдещето си. Обменът на информация се извършва заедно с упражняването на труд, а стопанската дейност е тази, която изгражда връзките между отделните индивиди. Ние сами създаваме собствената си реалност и никой друг не може да твори преживяванията ни.
Преди да се заемете с осъществяването на идеята си, трябва да прецените с каква отговорност се захващате. Ако досега сте разчитали други хора да се ползват от вашите възможности, то в момента ще ви е нужен целият възможен потенциал, за да станете началник на себе си, защото вие ще носите юридическа отговорност за това какво се случва във вашия бизнес. Обикновено продуктът, който ще предлагате, е добре познат, но е необходима и вяра в него. Трябва да се убедите дали ще имате достатъчно приходи.
А може би ще се наложи да предлагате цял асортимент от продукти или услуги, т.нар. странични продукти, неща, които успоредно с основния ще увеличат размера на печалбата и ще поддържат дейността ви, докато главният продукт се установи трайно на пазара. От друга страна е опасно да предлагате твърде много артикули - подберете оптимален вариант, за да може да съсредоточите вниманието си върху всеки един от тях и да го развивате. Можете да си позволите само толкова, колкото позволяват ресурсите ви и това да ви носи толкова пари, колкото сте способни самите вие да заработите, защото в зависимост от наличните мощности и ресурси увеличавате оборота. За разширяване на бизнеса са необходими допълнителни капиталовложения. Винаги трябва да чувствате силата и скъпоценността на собствената си перспектива - човекът е огромен източник на енергии, а интуицията е най-важният фактор за живота и късмета на всекиго. Има една мъдрост: "Когато интуицията свършва, започва логиката." Тъй като логиката е примитивен начин за обяснение на нещата, интуицията я изпреварва в много отношения. Затова човек трябва да схване основните закономерности на съдбата си, да ги почувства, за да може успешно да направлява и планира живота си.