петък, 25 юни 2010 г.

Танц на празното пространство


"Не е нужно да видиш пустинята, за да разбереш пустотата." (ММ)

Съзнанието е нашият Първоизточник. Мисловната вълна създава движението ни напред и този Първоизточник никога не може да бъде разделен от нас.
Бизнесът не е лична собственост, а обществено достояние. Началото и волята повлияват за постигане на очакваните резултати.
Преди да започнете, се запитайте защо го правите и доколко вярвате, че нещата зависят единствено от вас. Препитанието не може да бъде мотивация. Да правите бизнес означава и другите да се ползват от него. Създайте си достойна мотивация.
На следващ етап се срещат предварителната подготовка и маркетинговото проучване, които спомагат за изграждането на стратегията, а разчетите се изготвят след получаване на достатъчна информация. Понякога условията налагат тактиката да противоречи на стратегията като цяло, за да се постигне успех - метод, формулиран от законите на диалектиката. Но когато издадете профил на мисията си, не се допускат
никакви промени по време на изпълнението.
При задоволителна прогноза, можете да се заемете с осъществяване на идеята.
В първите месеци винаги има загуба, т.е. повече разходи. На по-късен етап всеки разход се покрива с подходящ приход, който трябва да е по-висок, за да формира печалба. Ако ще ползвате привлечени средства помнете, че заемът се изплаща заедно с лихви и ще бъде покриван от месечните ви постъпления. Винаги следете реалната ситуация, за да не се окаже, че сте постигнали положителен баланс, а в касата и банката да нямате нищо. Ако длъжниците ви не плащат навреме, отсрочете и вие плащането си към кредиторите. Така ще постигнете уравняване на наличния баланс, въпреки че няма да имате реални постъпления през месеца.
Обикновено всеки плаща сметката си преди да излезе от ресторанта. "Бизнесът е като панаирджийска въртележка - за да се задвижи машината, в касата трябва да се пускат пари." Затова си изработете стратегия, гарантираща получаване на вземанията ви.