сряда, 11 март 2015 г.

Височинен предел

Да представяме фактите по един иносказателен начин не означава да отхвърлим истинската реалност. Защото зад всяка самозаблуда стои една истина. И това е най-жестоката картина на нещата.
Вътрешните нива имат свои юнгиански символи. Душите от кал са лесно различими. Опасните аспекти на личността се проявяват на нивото на формата, където тази уместност многократно може да бъде подлагана на проверка. 
С помощта на дадена формула съзнанието извървява пътя с минимална опасност, тъй като в психиката се проектира определен образ или символ. Например, ако работим с коефициент за рентабилност, ние търсим маржа на чистата печалба, но ако работим с формулата на Изида, ползваме крилата...
Всичко може да се изчисли или изрази, само не трябва да се съмняваме в бъдещето. Обратното означава 'малодушие'. Когато стихнат всички шумове на ниските нива, тогава заговаря духът. Неговата сила не бива да се подценява. Един великолепен пример за нея е този с пàрата, която, впрегната в услуга на знанието, задвижва големи машини, а пусната свободно не може да направи нищо. 
Важно е точно да се различи пределът. Продуктовите мениджъри могат много точно да определят тази граница и да отговорят на въпроса дали е перспективно да се инвестира. На пръв поглед това доста възмущава с изискването за прогнозиране на бъдещето. Добрата новина е, че отговор има. И той се разкрива след обстоен анализ на разходите и ползите. И след оценка на целия възможен потенциал.