петък, 27 март 2015 г.

Основание за взаимодействие

"Не от тръни берат смокини и не от къпина късат грозде"

Ако няма първичен документ, няма и стопанска дейност. Според стандартната дефиниция, документът е писмено доказателство за дадено юридическо положение. Като носител на факти, свързани с възникнали събития, чрез него се удостоверява, че тези събития действително са се случили. Многобройните събития обаче често 'претрупват живота като барокова рамка за огледало'.
А това е колкото резонно, толкова и мистично. 
Мистицизмът - ясното разбиране за различните възможности на съществуването - е толкова хулен, че се е превърнал едва ли не в синоним за объркано състояние и погрешна духовност. Затова, в една по-далечна перспектива, способността да се променят радикално предишни състояния е жестока. Добродетели и пороци винаги ще има на везната, но само безпристрастността притежава силата да откъсне индивида от стандартите на социалния живот. Понякога обаче добродетелите биват преследвани до такава степен, че те самите се превръщат в пороци. И такава праволинейност винаги е нехуманна, защото накрая индивидът унищожава сам себе си. 
Можем да оценим даден индивид като изчислим неговия личен ценови индекс. За целта се взема размера на дохода, който той получава. Този доход се дели на проживяните часове между две постъпления. Повечето индивиди живеят от заплата до заплата. Ако приемем за нашия пример минималната работна заплата, установена за страната, то личният ценови индекс на човек, който получава такъв доход, се равнява на 0,5. Индексът е показател за скоростта на постъпленията, а именно - 0,5 лв/час. Наличието на определени навици, както и сумите, получени като подарък, значително повишават този индекс.